Geef honden leven

Adoptieprocedure

DIT MOET NOG GESCHREVEN WORDEN


Wat moet U weten voordat U tot adoptie overgaat

De honden zijn medisch onderzocht. Voor het transport worden de honden (tenzij jonger dan 3 maanden) gecastreerd of gesteriliseerd en gechipped. Alle honden gaan de avond voor vertrek in bad. Eventueel krijgen de honden voor de vlucht een kalmeringsmiddel.

Waar moet U rekening mee houden?

• Honden moeten wennen aan hun nieuwe thuis. Het duurt minstens een maand voordat ze begrijpen wat er van hen verwacht wordt. Sommige honden, zoals honden die altijd alleen maar buiten aan de ketting hebben gelegen, zullen moeten leren hoe ze zich binnenshuis moeten gedragen. De meeste van deze honden leren evenwel heel erg snel en ze zullen niets liever doen dan het hun nieuwe baasjes naar de zin maken.

• Iedere hond heeft een eigen persoonlijkheid en Robustiano zal een zo juist mogelijke karakterschets van de hond proberen te geven vóór de adoptie. Sommige honden zijn erg schuchter. Alhoewel veel honden mishandeld zijn, hoeft dit niet altijd de oorzaak van de terughoudendheid te zijn. Ze kunnen ook heimwee hebben naar hun vorige baas of het zwaar te verduren hebben gehad toen ze op straat moesten zien te overleven.Hoe dan ook, met liefde en geduld, maar vooral met begrip voor hun verleden, kunt u heel wat bereiken, echter dit gaat vaak niet van vandaag op morgen.Pas als u zijn hele rugzakje ontdekt en geanalyseerd heeft, kunt u samen groeien naar de vriendschap voor het leven, elke hond is een vriend, maar dat groeit en bij sommige van onze straathonden heeft u hier gewoon tijd en werk mee,..En daar moet u aan willen werken, pas dan kunt u zeker zijn van een geslaagde adoptie.Hoe dan ook, liefde is altijd de beste remedie, daarmee zal al snel de meest timide hond opbloeien en weer plezier krijgen in zijn nieuwe leven.

• De uitdrukking: "Je kunt iets niet op z'n buitenkant beoordelen", gaat ook op voor onze honden. De meeste zijn kruisingen van onherleidbare afkomst. U moet dan ook niet verbaasd zijn als een hond er als het ene ras uitziet, maar zich gedraagt als een hond van een heel ander ras.

• Sommige honden zullen de eerste dagen na aankomst diarree hebben. Dat is vrijwel nooit een teken dat ze ziek zijn, maar komt eerder door verandering van voer. Als de hond gewend raakt aan nieuw voer, blijf daar dan bij, of - als het dan toch nodig is te veranderen - verander het dan geleidelijk aan. Bij Robustiano zijn de honden gewend aan brokken.

• Er wordt ons vaak gevraagd of de hond al zindelijk is. Dat varieert per hond. Sommige zijn meteen al zindelijk, bij andere duurt het wat langer. Een hond kan al zindelijk zijn geweest, maar dat verleerd zijn tijdens zijn leven op straat of in de opvang. Het is belangrijk te realiseren dat de hond nog moet leren waar hij zijn behoeftes moet doen, wanneer hij dat moet doen en hoe vaak hij daarvoor de gelegenheid krijgt.

• Robustiano raad iedereen aan nadat zij een hond geadopteerd hebben, deze hond rustig de tijd te geven om aan de nieuwe situatie te wennen en vooral geen LANGE WANDELINGEN te maken, maar dit langzaam op te bouwen. De honden hebben vaak heel lang in een kennel gezeten en hun spieren moeten weer opgebouwd worden. Als er te snel lange wandelingen gemaakt gaan worden krijgen de honden diverse klachten, dus: HEEL LANGZAAM OPBOUWEN.